smart home - умен дом

Ние от Success Solutions предлагаме продажба и изграждане на системи за умен дом (smart home). Предлагаме решения за умен дом и автоматизация на сгради, доставка на дисплеи, системи, сензори, датчици за системи за умен дом и компоненти за изграждане на системи за умен дом и автоматизация на къщи, апартаменти, офис сгради, хотели и др.

Предлагаме единна система за сградна автоматизация и управление (смарт система за дома и офиса). Решенията които предлагаме водят до значителни икономии на електричество и енергия, както и удобство, сигурност и лесно управление на офис сгради, хотели, домове и др.

Предлагаме цялостни системи за управление на сгради:
- Доставка, конфигуриране и монтаж
KNX базирани системи(жични) за умен дом и автоматизация на сгради.
- Доставка, конфигуриране и монтаж на
дисплеи които включват в себе си IP домофонни услуги и софтуер за управление на smart home.
-
Автоматизация на осветлението (смарт осветление за дома и офиса). Управление на осветителни кръгове и димиране чрез KNX и DALI базирани баласти за осветление. Възможност за ръчно задаване на необходимото ниво на осветеност, както и възможност за задаване  на необходимото ниво на осветеност което да се поддържа, което може да доведе до значително пестене на енергия. Управление на осветителни тела, лед осветление и лед лампи.
-
Управление на отоплителни системи, климатици и вентилация - чрез електрически задвижки, gateway-и за KNX системата за конкретната система която използвате или чрез обучение на IR Emitter, който може да замести Вашето дистанционно за климатичната система, телевизор и т.н. 
-
Интеграция на СОТ и видеонаблюдение в нашите системи за автоматизация на сгради.
-
Едно единствено приложение, което управлява токови кръгове, климатици, отоплителни системи, осветление, щори, сот, видеонаблюдение, мултимедия и др. Интеграция с Amazon Alexa и Google Home.
- Конфигурация на различни
сценарии според нуждите Ви.

Разгледайте онлайн демо версия на BMS система Comfortclick

Демо на български език

Многоезично демо


система за умен дом етажен план


Какво трябва да имат предвид хората относно системите за умен дом (smart home)?

Все по-често ще започнете да чувате за системи за умен дом и автоматизация на сгради. Това е неизбежно в следствие на развитието на smart home системите и необходимостта за по-лесно, удобно и без значение дали сте у дома си управление на всички системи вкъщи.


Какви видове системи за smart home се предлагат?


Системите за умен дом могат да се разделят на жични и безжични. От жичните най-разпространен е стандартът KNX(около 80% от системите за умен дом са базирани на този стандарт), докато за безжичните са се наложили Z-Wave, Zigbee, RF. Изборът на безжична система система е най-вече при вече завършена къща, апартамент или офис и е компромисно решение от към функционалост, сигурност и безпроблемна работа на устройствата.

Когато Ви предстои изграждане на инсталации за нов дом, къща или апартамент най-разумният избор е KNX базирана smart home система за домашна автоматизация. Някои от предимствата:

- модулна система с възможност да използвате в една система и с едно приложение продукти от над 495 сертифицирани KNX партньори

- Цялата комуникация системата по шината се осъществява по KNX кабел

- спестява се от труд и окабеляване в сравнение със стандартните начини на окабеляване

- KNX системата има локален сървър, който не зависи от наличието на интернет връзка за локално управление.

- лесно и удобно управление през телефон, таблет или дисплейКакво представлява една smart home система?

Когато говорим за "умен дом" имаме предвид система която може да управлява различни системи в домът Ви - осветление, отопление, климатизация, щори, завеси, напоителни системи, мултимедия и много други чрез едно приложение, отдалечено или у дома, чрез телефон,таблет или дисплей на стената, чрез гласов асистент, с възможност за създаване сценарии за управление на групи системи, графици за тяхната употреба и т.н.


Smart home системата е мрежа от взаимосвързани модули, контролери, дисплеи, сензори и т.н. Изградената система позволява на модулите в нея да комуникират помежду си и да се задействат различни сценарии при настъпило събитие. По този начин може да се намали и оптимизира потреблението на енергия. Може да управлява токови кръгове, осветление, колектори на отоплителни системи, климатични и VRV системи, ролетни, щори, завеси, тенти, капково напояване и т.н.
Преимущества на системите за умен дом

Системите за умен дом стават все по-достъпни и лесни за употреба. Техните предимства могат условно да се обобщят с няколко думи като комфорт, икономия и сигурност.

Основното предимство е възможността за създаване на сценарии при които могат да се зададат множество операции в системата за умен дом които да се активират с натискането на един бутон или чрез гласова команда. Например: комфортен режим, кино режим, вкъщи, навън или каквото прецените.Комфорт


Възможността да управлявате Вашият дом когато не сте вкъщи, от дивана, дисплей до входната врата или чрез гласов асистент може да Ви спести много време в ежедневните дейности. Например вдигане и сваляне на ролетни щори, тенти, отваряне и затваряне на завеси и пердета, управление на мултимедийни системи, управление на подово отопление, климатични системи и локално парно, димиране на осветителни тела и осветителни кръгове, активиране на напоителна система и т.н.Икономия


Умните термостати и умното осветление могат да Ви помогнат да използвате енергията по-ефективно като автоматично настройват или изключват когато никой не е вкъщи. Умните системи могат да Ви помогнат в случаи когато забравите и оставяте включено осветление където не е необходимо или оставите климатик да работи цял уикенд без да има някой вкъщи. С използването на по-малко енергия Вие спестявате от месечните си разходи.Сигурност


Можете да повишите сигурността в жилището си в няколко аспекта – физическата сигурност за Вас и членовете на Вашето семейство и предотвратяването на инциденти с електрическата система или спукване на водопроводна тръба например.

Можете да интегрирате СОТ системата си в системата за умен дом и при задействане на аларма от периметрови датчици да се затварят автоматично всички ролетни щори и да се заключват всички врати.

При монтаж на датчици за наводнение, пожар и газ можете да следите за инциденти и да получавате известия за проблем както и системата да взима автоматични решения и действия – например при сигнал за пожар да изключи всички токови кръгове или при наводнение да спре водоподаването в къщата и т.н.


smart home

Приложение на smart home системите

- Вътрешно и външно осветление
- Вентилация и климатизация ( климатични системи )
- Отопление на помещенията (подово отопление, локални системи за отопление и радиатори)
- Система за сигурност (охранителна система и пожароизвестителна система)
- Контрол на достъп
- Видеонаблюдение
- Мултимедия
- Алтернативни източници на електричество
- Енергиен мениджмънт – консумация на енергия
- Напоителна система – капково напояване
- Управление на автоматични гаражни врати и входни врати
- Ролетни щори, завеси и щори у дома.
- Контакти и ключове за осветление

умен дом спалня

Системи за осветление

Най-разпространените системи за smart осветление се изграждат чрез KNX и DALI модули. Имате възможност да управлявате множество осветителни кръгове - лампи, лунички, лед ленти от едно устройство вместо да монтирате няколко конвенционални ключа. Имате възможност да задавате желана осветеност на помещение, която да се поддържа чрез димиране на осветителните тела на необходимия процент. По този начин се постига икономия на електрическа енергия.

Smart home управление на отопление


Мултимедия

Възможност за управление на аудио и видео съдържание. Можете пускате съдържание от Youtube или локален медиен сървър. Да контролирате сила на звук, да сменяте телевизионни канали и т.н. Има възможност да бъде създаден сценарий "Кино" при който да се спускат завеси/щори, да се пуска лед осветление на определена осветеност, климатикът да се пуска на определена температура и т.н. Всичко това само с едно натискане на иконка.

Smart home управление на мултимедия


Системи за сигурност

Системата за сигурност (СОТ) може да бъде интегрирана пълноценно в един умен дом. Можете да включвате и изключвате охранителната система, да се задейства сценарий при излизането от жилището да се гасят всички електро уреди, температурата в помещенията да се промени, ролетните щори и завеси да се спуснат и още много възможни сценария.

Smart home система за сигурност

Напоителна система

Имате възможност да изградите напоителна система в smart home системата Ви. Управление на напоителна система – капково напояване. Възможност за съставяне на график на поливната система.

Smart home напоителна система

Басейн

Имате възможност да управлявате Вашият басейн в smart home системата Ви. Управление на осветление, филтри, помпи, създаване на графици.

Smart home управление автоматизация на басейн

Изграждане и поддръжка

KNX системите за умен дом е препоръчително да се извършват от квалифицирани специалисти поради по-сложното им програмиране и конфигуриране. Препоръчваме Ви инсталацията, изграждането и поддръжката на системата за smart home да я доверите на нас. Повече за smart home системите можете да намерите на страницата ни: www.s-solutions.bg и на тел. 070050666.